Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/507
Название: ПЕРЕДЧАСНА НЕДОСТАТНІСТЬ ЯЄЧНИКІВ: СИНДРОМ АБО ДІАГНОЗ
Другие названия: PREMATURE OVARIAN INSUFFICIENCY: A SYNDROME OR DIAGNOSIS
Авторы: Татарчук, Т.Ф.
Косей, Н.В.
Тутченко, Т.М.
Ключевые слова: Передчасна недостатність яєчників, дефіцит естрогенів, мікронізований прогестерон, замісна гормональна терапія.
Premature ovarian insufficiency, estrogen deficiency, micronizedprogesterone,hormone replacement therapy.
Дата публикации: 20-апр-2017
Издательство: Репродуктивна ендокринологія
Серия/номер: DOI:;http://dx.doi.org/10.18370/2309-4117.2017.34.16-22
Краткий осмотр (реферат): В статті представлені сучасні погляди на етіологію, патогенез, діагностику та менеджмент передчасної недостатності яєчників (ПНЯ) – гетерогенного за етіологією та патогенезом синдрому, який справляє значний негативний вплив не тільки на репродуктивну сферу, а й на якість життя, загальну захворюваність та смертність жінок. Сьогодні саме термін ПНЯ (premature ovarian insufficiency) використовується провідними професійними товариствами США і Європи та є рекомендованим до використання в клінічній практиці. В клінічних рекомендаціях 2016 року Європейське товариство репродуктології та ембріології людини дає наступне визначення ПНЯ – клінічний синдром, основним проявом якого є припинення функції яєчників у віці до 40 років, для котрого є характерним порушення менструальної функції, підвищення рівня гонадотропінів і зниження концентрації естрадіолу. Враховуючи вже добре сформовану в розвинених країнах тенденцію до пізньої реалізації репродуктивної функції, вища частота ПНЯ в групі жінок пізнього репродуктивного віку є актуальною проблемою сучасної репродуктології. Клінічна значущість ПНЯ сягає за межі гінекології: тривала гіпоестрогенія супроводжується зниженням щільності кісткової тканини, захворювання також негативно впливає на частоту серцево-судинних та неврологічних хвороб, когнітивну функцію, статеве життя та соціальну реалізацію жінок. Замісна гормональна терапія є обов’язковою та найважливішою складовою корекції симптомів та профілактики довгострокових наслідків дефіциту естрогенів. Зважаючи на це, в статті детально розглянуті ефекти та питання безпеки застосування різних доступних на сьогодні видів та шляхів замісної гормональної терапії для усунення симптомів дефіциту естрогенів та профілактики його наслідків у жінок із ПНЯ та різними супутніми станами. Фармакологічні ефекти натуральних трансдермальних естрогенів та мікронізованого прогестерону дозволяють розглядати цю комбінацію як найбільш оптимальний варіант замісної гормональної терапії для жінок із ПНЯ завдяки гнучкому режиму дозування, що дозволяє забезпечувати індивідуальні потреби в компенсації дефіциту естрогенів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/507
ISSN: 2309-4117
Располагается в коллекциях:Відділення ендокринної гінекології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Преждевременная недостаточность яичников .pdf2,19 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.