Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/415
Название: ПОРУШЕННЯ АНТИМІТОХОНДРІАЛЬНОЇ ТОЛЕРАНТНОСТІ У ПАЦІЄНТОК З МНОЖИННИМИ РЕПРОДУКТИВНИМИ ВТРАТАМИ
Другие названия: VIOLATION OF ANTIMITOCHONDRIAL TOLERANCE IN PATIENTS WITH MULTIPLE REPRODUCTION FAILURE
НАРУШЕНИЕ АНТИМИТОХОНДРИАЛЬНОЙ ТОЛЕРАНТНОСТИ У ПАЦИЕНТОК С МНОЖЕСТВЕННЫМИ РЕПРОДУКТИВНЫМИ ПОТЕРЯМИ
Авторы: Донськой, Б.В.
Чернишов, В.П.
Степанюк, К.С.
Крючков, К.Ю.
Ключевые слова: Антифосфоліпідні антитіла, антикардіоліпінові антитіла, антитіла до білків теплового шоку, in vitro фертилізація, хламідія, множинні імплантаційні втрати.
Antiphospholipid ab, anticardiolipin ab, anti HSP ab, infertility, in vitro fertilization, Chlamydia, multiple implantation failures.
Антифосфолипидные антитела, антикардиолипиновые антитела, антитела к белкам теплового шока, in vitro фертилизация, множественные неудачи имплантации.
Дата публикации: 21-мар-2019
Издательство: Врачеб. дело
Серия/номер: doi;10.31640/JVD.1-2.2019(13)
Краткий осмотр (реферат): Мітохондрії – напівавтономні органели, які мають часткову структурну схожість з бактеріальним еволюційним симбіотичним попередником, що і є потенційним джерелом ризику виникнення імунного конфлікту. Виявлено асоціацію репродуктивних ускладнень з антимітохондріальною відповіддю до фосфоліпіду кардіоліпіну та білка теплового шоку HSP60. Вироблення організмом антитіл до кардіоліпіну часто асоціюється з порушеннями репродуктивної функції і є найпоширенішим фактором неуспіш-ості іВФ. Гуморальна відповідь на HSP60 потенціюється внаслідок хламідійної інфекції. Ми виявили, що антитіла до кардіоліпіну та HSP60 достовірно частіше зустрічаються у поєднанні. така асоціація анти-HSP60 та антифосфоліпідні антитіла (АФА), імовірно, формує протоаутоімунний фенотип з продукуванням аутоантитіл до мітохондріальних компонентів. цей фенотип несприятливий для імплантації. Він, імовірно, спричинений генетичною схильністю до т-незалежного продукування аутоантитіл. АФА асоціюються з репродуктивними порушеннями, проте досить часто зустрічаються у нормальній популяції, на відміну від анти-HSP60 антитіл, які не виявляють у пацієнтів без множинних неуспішних імплантацій. це дає можливість визначити АФА як «гіпердіагностичний», а антитіла до HSP60 – «гіподіагностичний» маркери репродуктивних порушень. Їх поєднання відкриває можливість для створення нових діагностичних підходів до прогнозування репродуктивних порушень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/415
ISSN: 1019-5297
Располагается в коллекциях:Лабораторія імунології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.