Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/395
Название: Сучасні можливості лікування хронічних запальних захворювань статевих органів у жінок фертильного віку
Другие названия: Modern options of outpatient treatment of chronic inflammatory diseases in fertile aged women caused
Современные возможности лечения хронических воспалительных заболеваний половых органов у женщин фертильного возраста
Авторы: Подольський, Вл.В.
Подольський, В.В.
Ключевые слова: Хронічні запальні захворювання нижнього відділу статевих органів, жінки фертильного віку, інфекції, що передаються статевим шляхом, лікування в амбулаторних умовах, Орципол.
Chronic inflammatory diseases, fertile aged women, infections, sexually transmitted infections, outpatient treatment, Ortsypol.
Хронические воспалительные заболевания нижнего отдела половых органов, женщины фертильного возраста, инфекции, передающиеся половым путем, лечение в амбулаторных условиях, Орципол.
Дата публикации: 14-июн-2017
Издательство: ЗДОРОВЬЕ ЖЕНЩИНЫ
Краткий осмотр (реферат): Мета дослідження: оцінювання можливості лікування в амбулаторних умовах хронічних запальних захворювань статевих органів (ХЗЗСО) бактеріально-хламідійної етіології у жінок фертильного віку (ЖФВ). Матеріали та методи. Комплексно було обстежено 100 ЖФВ з ХЗЗСО, у яких визначали стан мікробіоценозу піхви до та після лікування. У жінок з ХЗЗСО нижнього рівня проводили дослідження ефективності використання у комплексній терапії препарату, що містить ципрофлоксацину 500 мг та орнідазолу 500 мг (Орципол). Аналіз бактеріального спектра піхви та облік результатів здійснювали згідно з Наказом МОЗ України №234 від 2005р. Результати. Результати проведених досліджень засвідчили, що більшість жінок страждали на ХЗЗСО нижнього рівня протягом року (30%), дещо менше було жінок з давністю захворювання до 3 (27%) та до 5 років (25%). Серед інших гінекологічних захворювань в обстежених жінок найчастіше виявляли ерозію шийки матки (14%) та синдром полікістозних яєчників (18%). Досить часто діагностували кісти яєчників (10%), генітальний ендометріоз (11%) та гіперпластичні процеси ендометрія (9%). Дослідження мікробіому піхви у ЖФВ з ХЗЗСО встановило збільшення кількості КУО/мл резидентної мікрофлори та інфекцій, що передаються статевим шляхом, а саме: Chlamidya trahomatis (25%), Ureaplasma urealiticum (23%). У ЖФВ з ХЗЗСО після лікування спостерігалось різке зменшення кількості патогенної та умовно-патогенної мікрофлори. Заключення. 1. Найбільш частою причиною порушення дисбіозу піхви у жінок, які спостерігались амбулаторно, були інфекції, що передаються статевим шляхом, серед яких переважала Chlamidya trahomatis. 2. У процесі розвитку запальних реакцій з боку органів репродуктивної системи та загострення хронічних запальних захворювань статевих органів основну роль відіграють мікробні та вірусно-мікробні асоціації, в яких виявляють Chlamidya trahomatis та Ureaplasma urealiticum. 3. Використання у комплексній терапії хронічних запальних захворювань нижнього відділу статевих органів препарату Орципол засвідчило свою високу ефективність (95%) і добру переносимість.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/395
ISSN: 1992-5921
Располагается в коллекциях:Відділення проблем здоров'я жінок фертильного віку (на 15 ліжок)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.