Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/311
Название: РОЛЬ ЕЛІМІНАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ В ЛІКУВАННІ ПАЦІЄНТІВ З АЛЕРГІЧНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ
Другие названия: ROLE OF ELIMINATION MEASURES IN THE TREATMENT OF PATIENTS WITH ALLERGIC DISEASES
РОЛЬ ЭЛИМИНАЦИОННЫХ МЕРОПРИЯТИЙ В ЛЕЧЕНИИ ПАЦИЕНТОВ С АЛЛЕРГИЧЕСКИМИ ЗАБОЛЕВАНИЯМИ
Авторы: Зайков, С.В.
Уманець, Т.Р.
Касьяненко, Г.В.
Ключевые слова: Респіраторні алергічні захворювання, внутрішньожитлові алергени, елімінаційні заходи, ефективність, екосистема для елімінації алергенів.
Respiratory allergic diseases, indoor allergens, elimination measures, effectiveness, ecosystem for elimination of allergens.
Респираторные аллергические заболевания, внутрижилищные аллергены, элиминационные мероприятия, эффективность, экосистема для элиминации аллергенов.
Дата публикации: 8-авг-2019
Издательство: AСТМА ТА АЛЕРГІЯ
Серия/номер: doi;10.31655/2307-3373-2019-3-41-55
Краткий осмотр (реферат): Вступ. Значення елімінаційних заходів як важливої складової комплексного підходу до лікування та профілактики алергічних захворювань часто недооцінюється лікарями і пацієнтами. У статті наводиться характеристика існуючих методів елімінації внутрішньожитлових алергенів і оцінюється їх ефективність. Мета дослідження. Провести аналіз літератури з проблеми видалення алергенів з житлових приміщень і оцінити ефективність існуючих елімінаційних заходів. Матеріали та методи. Проаналізовано доступні джерела літератури, присвячені проблемі елімінації алергенів з житлових приміщень. Обговорення. Не тільки населення, а й алергології України все ще не приділяють належної уваги профілактиці та лікуванню алергічних захворювань за допомогою проведення в житлі пацієнтів елімінаційних заходів. У той же час, як показує ряд досліджень, комплексний підхід, що включає використання спеціальних тканин, в яких не живуть кліщі, інсектицидів і спеціальних пилоуловлюючих систем, може зменшити ймовірність виникнення респіраторних алергічних захворювань і знизити частоту їх загострень. Не дивлячись на це, на жаль, аналіз літературних даних все ж вказує на те, що для переважної більшості традиційних елімінаційних заходів характерна відсутність серйозних доказів їх впливу на рівень внутрішньожитлових алергенів, або ці докази деякі / слабкі. Серед представлених зразків пилоуловлюваючої побутової техніки, який реально здатний відчутно зменшити чисельність популяції кліщів домашнього пилу, тарганів, інших комах, домашніх тварин, а також продуктів їх метаболізму, спор мікрогрибів та інших агентів хімічного і біологічного походження, слід виділити екосистему HYLA (ХЬЮЛЯ). Саме дана екосистема має доказову базу і здатна на сьогодні вирішити проблему елімінації внутрішньожитлових алергенів. Висновки. Лікарям, які займаються лікуванням пацієнтів з бронхіальною астмою, алергічним ринітом, атопічним дерматитом, слід більш наполегливо рекомендувати пацієнтам проведення елімінаційних заходів, спрямованих на видалення з навколишнього середовища внутрішньожитлових алергенів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/311
ISSN: 2307-3373
Располагается в коллекциях:Відділення захворювань органів дихання та респіраторних алергозів у дітей



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.