Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/247
Название: Особливості біоценозу піхви у вагітних з аденоміозом
Другие названия: Features of biocenosis of the vagina in pregnant women with adenomyosis
Особенности биоценоза влагалища у беременных с аденомиозом
Авторы: Скрипченко, Н.Я.
Павлова, О.М.
Шамаєва, О.В.
Могілевська, С.І.
Ключевые слова: Аденоміоз, вагітність, біоценоз піхви, дієтотерапія, асоціації мікроорганізмів, пробіотики, ентеробактерії, стафілокок, стрептокок, гриби роду Кандіда.
Adenomyosis, pregnancy, vaginal biocenosis, diet, association of microorganisms, probiotics, Enterobacteria, Staphylococcus, Streptococcus, fungi of the genus Candida.
Дата публикации: 22-янв-2018
Издательство: ЗДОРОВЬЕ ЖЕНЩИНЫ
Краткий осмотр (реферат): Мета дослідження: вивчення особливостей порушення мікробіоценозу у вагітних з аденоміозом, розроблення нових та систематизація й удосконалення існуючих методів діагностики, лікування та профілактики ускладнень та репродуктивних втрат. Матеріали та методи. Було обстежено і розподілено на три групи 90 жінок з терміном вагітності 32,1±2 тижні: група контролю – 30 здорових вагітних (середній вік – 29,3±2,1 року); група порівняння – 30 вагітних (середній вік – 31,8±2,2 року) з аденоміозом, яким у випадку виникнення суб’єктивних скарг проводили дослідження біоти піхви та лікування, а у випадку виникнення загрози передчасних пологів призначали класичну зберігальну терапію згідно з протоколом мОЗ; основна група – 30 вагітних з аденоміозом, яким рутинно проводили дослідження біоти піхви, призначали санацію статевих шляхів та пробіотик, також жінки отримували зберігальну терапію та дієтотерапією (середній вік – 31,2±2,1 року). Лікування призначали після виявлення титру та чутливості збудника шляхом бактеріоскопії виділень на склі та бактеріального посіву вагінальних виділень. У випадку виявлення патологічної флори проводили більш розширене обстеження. Результати. Частота загрози переривання вагітності у групі контролю становила 6,7%, у групі порівняння та основній групі показник становив 26,7% та 23,4% відповідно; бактеріальний вагіноз у поєднанні з кандидозним вагінітом спостерігався (по групах) у 6,7%, 23,4% та 26,7% відповідно (найчастіше до складу асоціацій входили стафілокок епідермальний та кишкова паличка, стафілокок епідермальний та гриби роду Кандіда). виявлені порушення біоти піхви лише у половині випадків супроводжувалися суб’єктивними скаргами жінки, проте потребували лікування, зважаючи на збудників та їхні титри. Після лікування призначали додаткове обстеження для перевірки ефективності лікування. Порушення ФПК спостерігалось у групі контролю у 3,3%, у групі порівняння – у 33,3% і в основній групі – у 10%, ЗРП – у 3,3%, 20,0%, 10,0% відповідно, передчасні пологи – у 6,7%, 33,3%, 6,7% відповідно, ПРПО – у 6,7%, 33,3%, 13,3% відповідно, вУІ у плода у групі контролю не спостерігалося, у двох інших групах – у 10,% та 3,3% відповідно. Заключення. Рутинне обстеження біоти і лікування у комплексі з дієтотерапією є необхідними, оскільки нерідко захворювання перебігає безсимптомно, призводячи до тяжких наслідків. Застосування запропонованого комплексу у жінок з аденоміозом суттєво знижує ризики виникнення порушення функції ФПК та, як наслідок, – ЗРП, зменшує вірогідність передчасних пологів, ПРПО, мінімізує травми пологових шляхів під час пологів та значно знижує ризик вУІ у плода, скорочує час перебування жінки у стаціонарі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/247
ISSN: 1992-5921
Располагается в коллекциях:Відділення впровадження та вивчення ефективності сучасних медичних технологій в акушерстві та перинатології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Особливості біоценозу піхви у вагітних з аденоміозом.pdf651,61 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.