Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/152
Название: ПОЛІПИ ЕНДОМЕТРІЯ У ЖІНОК РЕПРОДУКТИВНОГО ВІКУ – СУЧАСНИЙ ЕТІОПАТОГЕНЕТИЧНИЙ ПОГЛЯД НА ПРОБЛЕМУ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ)
Другие названия: ENDOMETRIAL POLYPS IN WOMEN OF REPRODUCTIVE AGE – A MODERN ETIOPATHOGENETIC VIEW OF THE PROBLEM (LITERATURE REVIEW)
Авторы: Нікітіна, І.М.
Микитин, К.В.
Калашник, Н.В.
Бабар, Т.В.
Іконописцева, Н.А.
Копиця, Т.В.
Ключевые слова: Поліп ендометрія; стероїдний рецептор; хронічний ендометрит; естроген; прогестерон; локальна гіперплазія ендометрія.
Endometrial polyp; steroid receptor; chronic endometritis; estrogen; progesterone; local endometrial hyperplasia.
Дата публикации: 6-окт-2020
Издательство: Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології
Краткий осмотр (реферат): Гіперпроліферативні захворювання ендометрія у пацієнток дітородного віку є однією з основних причин зниження фертильності і ризику розвитку онкологічної патології. Дана публікація присвячена актуальній проблемі, а саме локальній гіперплазії ендометрія, тобто поліпам ендометрія, що потребує на сьогодні ретельного вивчення й удосконалення методів діагностики та лікування даної патології з метою збереження репродуктивної функції. Метою наукового пошуку є огляд літератури, присвяченої факторам ризику, етіології та патогенезу розвитку поліпів ендометрія, ролі хронічного ендометриту в розвитку локальної гіперплазії ендометрія у жінок репродуктивного віку. Провідними ланками етіопатогенезу даної патології є естрогенна стимуляція, що поєднується з недостатністю прогестерону, гормон-незалежна проліферація, хронічне запалення, патологічний неоваскулогенез, а також порушення імунного статусу в ендометрії. Дослідження маркерів апоптозу, проліферації, рецепторного статусу і оксидативного стресу для визначення інтенсивності проліферативних процесів ендометрія дозволить удосконалити тактику ведення пацієнтів, а розробка на цій основі нових методів прогнозування, корекції та профілактики поліпів ендометрія сприятиме попередженню рецидиву патології і збереженню репродуктивного здоров’я жінок. Крім того, досліджено роль мікробного та вірусного агентів у розвитку неатипової гіперплазії ендометрія у жінок фертильного віку, особливості експресії рецепторів стероїдних гормонів у патологічно зміненому ендометрії. Оцінено роль ехографічних та гістероскопічних методів діагностики поліпів ендометрія. Проведено оцінку впливу поліпів ендометрія на репродуктивну функцію.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/152
ISSN: 2411-4944
Располагается в коллекциях:Лабораторія мікробіології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.