Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/129
Название: ХАРАКТЕРИСТИКА ДИСБІОТИЧНИХ ПОРУШЕНЬ СТАТЕВИХ ШЛЯХІВ У ЖІНОК З ГІПЕРПЛАСТИЧНИМИ ПРОЦЕСАМИ ТА ПОЛІПАМИ ЕНДОМЕТРІЯ.
Другие названия: CORRELATION OF TRANSVERSAL DIMENSIONS OF THE JAWS AND SAGITTAL CHARACTERISTICS OF THE DENTAL ARCH WITH ODONTOMETRIC AND CEPHALOMETRIC INDICES IN BOYS WITH ORTHOGNATHIC BITE.
Авторы: Лісяна, Т.О.
Пономарьова, І.Г.
Ковальчук, О.А.
Кацалап, О.М.
Горбань, Н.Є.
Ключевые слова: Біоценоз піхви, бактеріальні біоплівки, гіперпластичні процеси ендометрія, поліпи матки.
Vaginal biocenosis, bacterial biofilms, hyperplastic processes of endometrium, polyps of the uterus.
Дата публикации: 10-авг-2017
Издательство: Світ медицини та біології
Серия/номер: doi;10.26724 / 2079-8334-2017-4-62-58-63
Краткий осмотр (реферат): У В роботі проведена оцінка стану мікробіоценозу та аналіз асоціативних форм інфікування статевих шляхів у 122 жінок з гіперпластичними процесами ендометрія та поліпами матки. Одержані дані свідчать, що мікробіоценоз статевих шляхів у хворих з гіперпластичними процесами ендометрія та поліпами характеризується формуванням бактеріальних комплексів та відрізняється різною частотою патологічних проявів (анаеробний вагіноз, аеробний вагініт, кандідоз). Таким чином, результати роботи свідчать, що у хворих з гіперпластичними процесами ендометрія реєструються асоціативні форми бактеріальної контамінації статевих шляхів, які проявляються переважно як стан анаеробного вагінозу. Формування патологічного мікробіоценозу у обстежених хворих в значній мірі обумовлене порушенням співвідношення між потенційно-патогенними видами бактерій та захисною мікрофлорою – лактобацилами, кількісні показники якої не досягали рівня норми.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/129
ISSN: 2079-8334
Располагается в коллекциях:Лабораторія мікробіології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.