Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/506
Название: АЛГОРИТМИ ПРИЗНАЧЕННЯ МЕНОПАУЗАЛЬНОЇ ГОРМОНАЛЬНОЇ ТЕРАПІЇ В РІЗНІ ПЕРІОДИ МЕНОПАУЗИ
Другие названия: ALGORITHMS FOR PRESCRIBING MENOPAUSAL HORMONE THERAPY IN DIFFERENT PERIODS OF MENOPAUSE
Авторы: Татарчук, Т.Ф.
Захаренко, Н.Ф.
Регеда, С.І.
Кваша, Т.І.
Ключевые слова: Менопаузальна гормональна терапія, менопауза, генітоуринарний менопаузальний синдром, лікування дефіциту естрогенів, індивідуалізація терапії.
Menopausal hormone therapy, menopause, genitourinary syndrome of menopause, treatment of estrogens deficiency, individualization of therapy.
Дата публикации: 24-ноя-2022
Издательство: Репродуктивна ендокринологія
Серия/номер: DOI:;http://dx.doi.org/10.18370/2309-4117.2022.66.68-70
Краткий осмотр (реферат): Менопаузальна гормональна терапія (МГТ) залишається найефективнішим методом лікування вазомоторних симптомів та генітоуринарного менопаузального синдрому. МГТ, ініційована в жінок у період «терапевтичного вікна» задля полегшення симптомів дефіциту естрогенів і профілактики чи лікування остеопорозу, на сьогодні є єдиним втручанням, яке знижує ризик серцево-судинних захворювань і цукрового діабету у здорових жінок середнього віку. МГТ необхідно індивідуалізувати й адаптувати, тобто здійснювати диференційований добір терапії з урахуванням стану здоров’я жінки та її супутніх захворювань, а також режиму МГТ (типу, дози, шляху введення та можливих побічних ефектів). У статті висвітлено алгоритми призначення МГТ в різні періоди менопаузи, що дають змогу застосувати індивідуалізований підхід до пацієнток, які потребують МГТ.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/506
ISSN: 2309-4117
Располагается в коллекциях:Відділення ендокринної гінекології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.