Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/482
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorДенисова, М.Ф.-
dc.contributor.authorМузика, Н.М.-
dc.contributor.authorШкіряк-Ніжник, З.А.-
dc.date.accessioned2021-08-22T08:06:27Z-
dc.date.available2021-08-22T08:06:27Z-
dc.date.issued2019-12-15-
dc.identifier.issn2224-0551-
dc.identifier.issn2307-1168-
dc.identifier.urihttp://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/482-
dc.description.abstractАктуальність. Здоров’я дітей можна охарактеризувати як стан життєдіяльності, що відповідає біологічному віку дитини, гармонії функціонування систем організму і його взаємин з навколишнім середовищем, єдність психомоторних та інтелектуальних характеристик. Щороку зростає число неповнолітніх з агресивною поведінкою, що проявляється в асоціальних діях — порушенні громадського порядку, хуліганстві, вандалізмі. Як серйозний фактор ризику здоров’я підлітків розглядаються зміни у структурі харчування. Нераціональне харчування з точки зору сьогоднішніх реалій може бути не тільки причиною формування у дітей анорексії і булімії, але й сприятливим підґрунтям агресивної поведінки. Метою проведеного дослідження був пошук взаємозв’язків між агресивною поведінкою підлітків та можливими факторами впливу на неї. Матеріали та методи. Інформативною базою для проведення дослідження стала міжнародна програма ELSPAC (European Longitudinal Study of Parenthood And Childhood — Європейське довгострокове спостереження за батьківством та дитинством), її український фрагмент «Сім’я і діти України». Дослідження проводилось на підставі аналізу бази даних для двох окремо виділених груп (група підлітків, які мають прояви агресивної поведінки; група підлітків без проявів агресії). Була сформована релятивна база даних 864 підлітків віком 15–18 років. Результати. Проаналізовано низку показників харчової поведінки та виділено фактори ризику розвитку агресії. Виявлено вірогідно значимі показники різниці харчової поведінки підлітків агресивної та неагресивної груп. Так, підлітки агресивної групи, навіть отримавши відомості про порушення звичок харчування, не йшли до лікаря або нехтували його порадами. Характерним для них було неконтрольоване вживання їжі, відмова від вживання м’яса птиці, риби, яєць, часті перекуси їжею вуличного приготування, вживання енергетичних напоїв два або більше рази на тиждень. Серед вегетаріанців переважна більшість — це підлітки агресивної групи. Підлітки неагресивної групи вірогідно частіше мали правильний режим харчування — більшість із них не мали неконтрольованого потягу до їжі, тричі на день вживали гарячу їжу, не відмовлялися від вживання м’яса птиці, риби, яєць, ніколи або рідко користувалися їжею швидкого вуличного приготування, майже не відвідували заклади швидкого харчування.uk_UA
dc.publisherЗдоров’я дитиниuk_UA
dc.relation.ispartofseriesdoi;10.22141/2224-0551.14.8.2019.190840-
dc.subjectПідліткова агресія, фактори ризику, харчова поведінка.uk_UA
dc.subjectTeenage aggression, risk factors, eating behavior.uk_UA
dc.subjectПодростковая агрессия, факторы риска, пищевое поведение.uk_UA
dc.titleПідліткова агресія, причини та фактори ризикуuk_UA
dc.title.alternativeTeenage aggression, causes and risk factorsuk_UA
dc.title.alternativeПодростковая агрессия, причины и факторы рискаuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:Відділення проблем захворювань органів травлення у дітей

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Підліткова агресія, причини та фактори ризику.pdf2,38 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.