Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/410
Название: Порушення метаболізму нейромедіаторів у дітей із розладами аутистичного спектра
Другие названия: Disorders of neurotransmitter methabolism in children with autism spectrum disorders (review of literature and own data)
Порушення метаболізму нейромедіаторів у дітей із розладами аутистичного спектра (огляд літератури та власні дані)
Авторы: Кирилова, Л.Г.
Ткачук, Л.І.
Мірошников, О.О.
Юзва, О.О.
Цюбко, О.О.
Ключевые слова: Розлади аутистичного спектра, когнітивна епілептиформна дезінтеграція, епілепсія, нейромедіатори, гамма-аміномасляна кислота.
Autism spectrum disorders, cognitive epileptiform disintegration, epilepsy, neurotransmitters, gamma-aminobutyric acid.
Расстройства аутистического спектра, когнитивная эпилептиформная дезинтеграция, эпилепсия, нейромедиаторы, гамма-аминомасляная кислота.
Дата публикации: 7-апр-2017
Издательство: Міжнародний неврологічний журнал
Серия/номер: doi;10.22141/2224-0713.4.90.2017.107256
Краткий осмотр (реферат): Тоді, коли збільшується число дітей, хворих на розлади аутистичного спектра (РАС), зростає кількість досліджень, в яких вивчаються клінічні особливості перебігу, патогенез, етіологічні фактори і методи лікування даного захворювання. Єдиної думки щодо етіології та патогенезу РАС на сьогодні не існує. У статті подано сучасні дані літератури, що висвітлюють проблему порушень обміну нейромеді- аторів у дітей із РАС. Також наведені дані, отримані при визначенні концентрації гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК) в плазмі крові дітей із когнітивною епілептиформною дезінтеграцією (n = 45) і дітей із РАС без епілептичних нападів (n = 15). За результатами дослідження відзначалося зниження середньої концентрації ГАМК у дітей із когнітивною епілептиформною дезінтеграцією порівняно з контрольною групою (n = 12). Істотних відмінностей у середній концентрації ГАМК між групою дітей із РАС без епі- лептичних нападів і контрольною групою виявлено не було (p < 0,001). Отримані нами результати і огляд літературних даних дозволяють стверджувати про необхідність застосування в лікуванні дітей із РАС препаратів, що регулюють метаболізм нейромедіаторів, особливо ГАМК.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/410
ISSN: 2224-0713
2307-1419
Располагается в коллекциях:Відділення психоневрології для дітей з перинатальною патологією та орфанними захворюваннями



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.