Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/408
Название: Особливості перебігу вагітності та пологів у жінок після застосування допоміжних репродуктивних технологій на тлі ожиріння (За даними ретроспективного аналізу)
Другие названия: Peculiarities of pregnancy and delivery course in women after the application of assisted reproductive technologies against obesity (based on the retrospective analysis)
Особенности течения беременности и родов у женщин после применения вспомогательных репродуктивных технологий на фоне ожирения (По данным ретроспективного анализа)
Авторы: Жабченко, І.А.
Сюдмак, О.Р.
Ключевые слова: Вагітність, ожиріння, екстракорпоральне запліднення, ускладнення, пологи, новонароджені.
Pregnancy, obesity, in vitro fertilization, complications, delivery, newborn.
Беременность, ожирение, экстракорпоральное оплодотворение, осложнения, роды, новорожденные.
Дата публикации: 26-июн-2018
Издательство: ЗДОРОВЬЕ ЖЕНЩИНЫ
Краткий осмотр (реферат): Мета дослідження: вивчення структури та частоти розвитку ускладнень вагітності, пологів та перинатальних наслідків у жінок з безплідністю, вилікованою методом екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), у поєднанні з ожирінням порівняно з вагітними з ЕКЗ та нормальною масою тіла і вагітними з ожирінням, що не мали безплідності в анамнезі. Матеріали та методи. Проведено ретроспективний аналіз 221 історії вагітності й пологів жінок, які знаходились на лікуванні й розродженні у відділенні патології вагітності і пологів ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.м. Лук’янової НАмН України» у 2012–2016 рр. Результати. Переважна кількість вагітних з ЕКЗ на тлі ожиріння є першороділлями, мають обтяжений акушерський анамнез, гормональні зміни у формі переважно прогестеронової недостатності та хронічні запальні процеси. Поєднання безплідності, лікованого шляхом ЕКЗ, та ожиріння у більшості випадків супроводжується тривалою загрозою переривання вагітності (48,8%), передчасних пологів (56%), плацентарною дисфункцією (41,5%), передчасним розривом навколоплідних оболонок (41,5%), іншими проблемами під час вагітності, при цьому кожна друга жінка (58,5%) мала поєднання кількох ускладнень і потребувала тривалого та неодноразового стаціонарного лікування (53,7%). Питома вага оперативного розродження становила 90%, з них у 16,2% випадків пологи ускладнились патологічною крововтратою. Кількість передчасних пологів становила 17,1%, при цьому перинатальні втрати становили 11,3‰. Серед доношених новонароджених гіпотрофію І ст. мали 21,3% новонароджених, гіпоксично-ішемічне уражен- ня ЦНС було у 17%. Заключення. вагітність, пологи та післяпологовий період у досліджуваного контингенту жінок перебігають зі значною частотою ускладнень, переважно поєднаних, що відбивається на перинатальних результатах та потребує подальшого вивчення даної проблеми і розроблення диференційованих алгоритмів антенатального спостереження.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/408
ISSN: 1992-5921
Располагается в коллекциях:Відділення патології вагітності та пологів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.