Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/389
Название: ПЕРИНАТАЛЬНА ДОПОМОГА ВАГІТНИМ ЖІНКАМ З ВПЕРШЕ ВИЯВЛЕНИМИ ДОБРОЯКІСНИМИ КІСТАМИ ЯЄЧНИКІВ (ОГЛЯД НАУКОВИХ ПРАЦЬ)
Другие названия: PERINATAL ASSISTANCE TO PREGNANT WOMEN WITH FIRST TIME IDENTIFIED BENEFICIAL OVARIAN CYST (OVERVIEW OF SCIENTIFIC WORKS)
ПЕРИНАТАЛЬНАЯ ПОМОЩЬ БЕРЕМЕННЫМ ЖЕНЩИНАМ С ВПЕРВЫЕ ВЫЯВЛЕННЫМИ ДОБРОКАЧЕСТВЕННЫМИ КИСТАМИ ЯИЧНИКОВ (ОБЗОР НАУЧНЫХ РАБОТ)
Авторы: Дронова, В.Л.
Дронов, О.І.
Мокрик, О.М.
Бакунець, П.П.
Теслюк, Р.С.
Рощіна, Л.О.
Ключевые слова: Доброякісні новоутворення яєчників, вагітність.
Benign Neoplasms of the Ovarie, Pregnancy.
Доброкачественные новообразования яичников, беременность.
Дата публикации: 20-фев-2020
Издательство: НЕОНАТОЛОГІЯ, ХІРУРГІЯ ТА ПЕРИНАТАЛЬНА МЕДИЦИНА
Серия/номер: doi;10.24061/2413-4260.X.1.35.2020.7
Краткий осмотр (реферат): В статті представлено огляд наукових праць з проблем перинатальної допомоги вагітним жінкам з вперше виявленими доброякісними новоутвореннями яєчників під час даної вагітності. Наша зацікавленість даним питанням обумовлена зростанням частоти виявлення доброякісних новоутворень яєчників під час вагітності в Україні. Діагностика новоутворень яєчника під час вагітності спрямована на встановлення характеру даного утворення (доброякісне чи злоякісне) з метою вироблення індивідуальної тактики ведення даної вагітності. В огляді наукової літератури наведено частоту, з якою кісти яєчників зустрічаються під час вагітності та їх можливі різновиди. Гістологічна класифікація новоутворень та кіст яєчників є однією з найважливіших, оскільки відображає уявлення про патогенез, молекулярно-генетичні та біологічні особливості кожної патології. Непростим завданням є діагностика та верифікація кіст яєчників на фоні вагітності, оскільки існують обмеження в застосуванні необхідних методів діагностики, патологія характеризується безсимптомним перебігом та маніфестацією проявів. У статті представлені та детально описані можливі варіанти діагностичного обстеження, яке включає проведення ультразвукового дослідження та магнітно-резонансної томографії з внутрішньовенним посиленням. Кісти яєчників, як правило, діагностуються випадково в першому триместрі вагітності. Cонографічне обстеження в ранній період вагітності підвищило рівень виявленості кістозних утворень яєчників. Детально викладені терміни виконання оперативного втручання та його можливі варіанти: лапароскопічний або лапаротомічний. Наведені переваги та недоліки обох можливих варіантів. Все вище викладене диктує необхідність дотримання принципу мультидисциплінарності та спадкоємності між лікарями акушерами-гінекологами, онкологами та сімейними лікарями при веденні даного контингенту пацієнток, з метою своєчасного виявлення та адекватного хірургічного лікування даних новоутворень на тлі вагітності при її збереженні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/389
ISSN: 2226-1230
2413-4260
Располагается в коллекциях:Відділення оперативної гінекології (на 15 ліжок)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.