Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/219
Название: ОСОБЛИВОСТІ ГОРМОНАЛЬНОГО ГОМЕОСТАЗУ ВАГІТНИХ ІЗ ЗАПІЗНІЛИМ ДОЗРІВАННЯМ ШИЙКИ МАТКИ
Другие названия: FEATURES OF A HORMONAL HOMEOSTASIS IN PREGNANT WOMEN WITH DELAYED MATURATION OF THE CERVIX
ОСОБЕННОСТИ ГОРМОНАЛЬНОГО ГОМЕ- ОСТАЗА БЕРЕМЕННЫХ С ЗАПОЗДАЛЫМ ДОЗРЕВАНИЕМ ШЕЙКИ МАТКИ
Авторы: Жабченко, І.А.
Бондаренко, О.М.
Ліщенко, І.С.
Коваленко, Т.М.
Сюдмак, О.Р.
Ключевые слова: Вагітність, плід, переношування, гормони фетоплацентарного комплексу, кортизол, тиреоїдні гормони, кольпоцитологія.
Pregnancy, fetus, post-term preg- nancy, hormones of the fetoplacental complex, cortisol, thyroid hormones, colpocytology.
Дата публикации: 24-апр-2017
Издательство: ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ АСОЦІАЦІЇ АКУШЕРІВ-ГІНЕКОЛОГІВ УКРАЇНИ
Краткий осмотр (реферат): Біологічний процес запізнілого дозрівання шийки матки тісно пов’язаний з хронологічною тривалістю вагітності, механізмами початку та тривалості пологів, станом фетоплацентарного комплексу і визначає розвиток численних ускладнень перебігу запізнілих та передчасних пологів, що сприяє зростанню показників неонатальної захворюваності та смертності у переношених і недоношених дітей. Мета дослідження: вивчити особливості гормонального гомеостазу вагітних із запізнілим дозріванням шийки матки. Матеріали і методи дослідження. За даними історій вагітності і пологів 156 жінок, які знаходились на розродженні в акушерських клініках ДУ «ІПАГ НАМН України» у 2011 – 2015 рр. у терміні після 41 тижня вагітності з урахуванням інтергенетичного інтервалу проведено ретроспективний аналіз вмісту в сироватці крові гормонів плаценти (естрадіол, прогестерон), гіпофізу (тиреотропний, пролактин) наднирникових залоз (кортизол) та гормонів щитовидної залози (тироксин) у співставленні з кольпоцитологічною картиною піхвових мазків. Результати дослідження та їх обговорення. Проведені дослідження свідчать про певний вплив трива- лості інтергенетичного інтервалу на гормональний гомеостаз жінок напередодні пологів, що проявляється гормональною дисфункцією плаценти, напруженням в системі стрес-асоційованих і гіпофізарноиреоїдних гормонів. Виявлені закономірності свідчать про високий рівень психоемоційного стресу та напруження нейроендокринних механізмів адаптації, що може бути однією з причин переношування вагітності. Висновки. Таким чином, патологія дозрівання шийки матки є проявом фетоплацентарної дисфункції, яка виникає на тлі розладів в гіпофізарно-тіріоїдній і гіпофізарно-наднирниковій системі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/219
Располагается в коллекциях:Відділення патології вагітності та пологів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.