Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/218
Название: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО МЕНЕДЖМЕНТУ ЕКСТРЕМАЛЬНО РАННІХ ПЕРЕДЧАСНИХ ПОЛОГІВ
Другие названия: MODERN APPROACHES TO THE MANAGEMENT OF EXTREMELY EARLY PRETERM BIRTH
СОВРЕМЕННЫЕ ПОДХОДЫ К МЕНЕДЖМЕНТУ ЭКСТРЕМАЛЬНО РАННИХ ПРЕЖДЕВРЕМЕННЫХ РОДОВ
Авторы: Жабченко, І.А.
Олешко, В.Ф.
Корнієць, Н.Г.
Ключевые слова: Недостатність обтураційної функції шийки матки, вагітність, колаген І типу, мікронутрієнтний статус, гормональні порушення, лікування.
Violation of the cervix obstructive function, pregnancy, collagen I type, micronutrient state, hormonal violations, treatment.
Дата публикации: 28-апр-2017
Издательство: ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ АСОЦІАЦІЇ АКУШЕРІВ-ГІНЕКОЛОГІВ УКРАЇНИ
Краткий осмотр (реферат): Незважаючи на широкий арсенал лікарських препаратів і засобів, спрямованих на пролонгування вагіт- ності до строку термінових пологів, питома вага передчасних пологів в усіх країнах світу не має тенденції до зниження, а в їх структурі переважають пологи у терміні до 32 тижнів, новонароджені від яких відрізняються високим рівнем перинатальної захворюваності і смертності. Мета дослідження - удосконалення діагностики та лікування недостатності обтураційної функції шийки матки шляхом корекції розладів гормонального гомеостазу, обміну сполучної тканини та мікронутрієнтного статусу. Матеріали і методи дослідження. У 101 вагітної з недостатністю обтураційної функції шийки матки (основна група) і 34 вагітних з фізіологічними обтураційними властивостями органу (контрольна група) у терміні 22-24 і 32-34 тижні вагітності досліджували діагностичну цінність додаткових ультразвукових критеріїв ІЦН, а також вивчали в плазмі крові концентрацію маркерів синтезу (Total P1NP) і резорбції (Я– CrossLaps) сполучної тканини, концентрацію мікроелементів – Na+, K+, Mg2+,Ca2+ та загального Са і Р, вміст статевих гормонів (прогестерон, естрадіол), гормонів гіпофізу (пролактин) та наднирникових залоз (кортизол). Результати дослідження та їх обговорення. Проведені дослідження свідчать про наявність у вагітних з НОФШМ дисбалансу обміну сполучної тканини за рахунок підвищення концентрації маркеру синтезу проколагену І типу Total P1NP, порушення мікронутрієнтного балансу у вигляді гіперкальціємії/гіперфосфатемії на тлі магнієвого дефіциту і зниження вмісту іонізованого калію і натрію. Відносна гіпопрогестеронемія і гіперпродукція стрес-асоційованих гормонів, яка притаманна таким вагітним, сприяє безсимптомному передчасному дозріванню і вкороченню шийки матки. Висновки. Запропонований удосконалений лікувально-профілактичний комплекс, який включає довготривалу прогестеронову підтримку, магнієве насичення і двоетапну санацію статевих шляхів, сприяє відновленню виявлених порушень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/218
Располагается в коллекциях:Відділення патології вагітності та пологів

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО МЕНЕДЖМЕНТУ ЕКСТРЕМАЛЬНО.pdf598,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.