Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/216
Название: Ожиріння у жінки як причина репродуктивних проблем
Другие названия: Obesity in woman as a reason of reproductive problems
Ожирение у женщины как причина репродуктивных проблем
Авторы: Жабченко, І.А.
Сюдмак, О.Р.
Коваленко, Т.М.
Ключевые слова: Ожиріння, індекс маси тіла, безплідність, до? поміжні репродуктивні технології, екстракорпоральне запліднення, вагітність.
Obesity, body mass index, infertility, auxiliary reproductive technologies, in vitro fertilization, pregnancy.
Дата публикации: 19-дек-2017
Издательство: ЗДОРОВЬЕ ЖЕНЩИНЫ
Краткий осмотр (реферат): Ожиріння у сучасному світі є поширеною проблемою серед жінок репродуктивного віку, і частота цього захворювання продовжує зростати. Жирова тканина є гормонально активною, секретує цілу низку гормонів, у тому числі і статевих, спричинює гіперінсулінемію та інсулінорезистентність, виробляє надмірну кількість прозапальних цитокінів тощо. Ожиріння часто супроводжується порушенням овуляції, безплідністю, низькою частотою настання вагітності, втратою ембріона на ранніх термінах, вродженими вадами розвитку плода та підвищує частоту ускладнень вагітності, пологів та післяпологового періоду. Унаслідок цього основним методом відновлення репродуктивної функції стають допоміжні репродуктивні технології. За їхнього застосування у поєднанні з ожирінням фіксують підвищене значення ФСГ під час стимуляції яєчників, меншу кількість зібраних ооцитів, знижену концентрацію естрадіолу у сироватці крові, і в результаті спостерігаються низький рівень частоти настання вагітності та більш висока частота ранніх її втрат. Тому актуальним залишається питання прегравідарної підготовки та розроблення комплексу лікувально-організаційних заходів для забезпечення фізіологічного перебігу вагітності та післяпологового періоду у таких жінок.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/216
ISSN: 1992-5921
Располагается в коллекциях:Відділення патології вагітності та пологів

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ожиріння у жінки як причина репродуктивних проблем.pdf147,92 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.