Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/194
Название: СУЧАСНІ МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ ЗАПАЛЬНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ШИЙКИ МАТКИ В ЖІНОК РЕПРОДУКТИВНОГО ВІКУ
Другие названия: MODERN METHODS OF TREATMENT OF CERVIX INFLAMMATORY DISEASES IN WOMEN OF REPRODUCTIVE AGE
СОВРЕМЕННЫЕ МЕТОДЫ ЛЕЧЕНИЯ ВОСПАЛИТЕЛЬНЫХ ЗАБОЛЕВАНИЙ ШЕЙКИ МАТКИ У ЖЕНЩИН РЕПРОДУКТИВНОГО ВОЗРАСТА
Авторы: Дубчак, А.Є.
Мілєвський, О.В.
Ключевые слова: Цервіцит, ектопія та ерозія шийки матки, етіологія та патогенез запалення, бензидаміна гідрохлорид, Тантум Роза, ніфуратель, Макмірор Комплекс.
Cervicitis, ectopia and erosion of the cervix, etiology and pathogenesis of inflammation, benzidamine hydrochloride, Tantum Rosa, Nifuratel, Macmiror Complex.
Дата публикации: 9-мар-2018
Издательство: Репродуктивна ендокринологія
Серия/номер: doi;10.18370/2309-4117.2018.39.16-20
Краткий осмотр (реферат): У статті описані сучасні погляди на проблему інфекційних захворювань шийки матки – цервіциту з наявністю ектопії, ерозії, ектропіону або без них. Зроблено акцент на тому, що розвиток захворювання відбувається внаслідок двох причин: постійна дія (персистенція) збудника – етіологія запалення; підвищена концентрація прозапальних цитокінів – фактора некрозу пухлини та інтерлейкіну-1 – патогенез запалення. Цитокин-індукована активація і вихід лейкоцитів із судинного русла призводить до пошкодження тканин, розвитку клінічних проявів запалення, сприяє хронізації процесу і виникненню рецидивів. Тому раціональна терапія запальних захворювань шийки матки повинна бути комплексною і включати в себе етіотропний і патогенетичний компонент. Під час вибору етіотропної терапії слід враховувати зростаючу стійкість збудників до основних актимікробних препаратів. При цьому резистентність до нітрофуранів виникає вкрай рідко. Ніфуратель (Макмірор Комплекс) – нітрофуран останнього покоління, єдиний препарат даної групи для місцевого застосування в гінекології, має виражений бактерицидний ефект проти широкого спектру збудників (бактерій, грибів, найпростіших) і забезпечує надійну ерадикацію мікроорганізмів. В препараті Макмірор Комплекс у вигляді вагінального крему виражений бактерицидний ефект ніфурателя поєднується з високою текучістю та вираженими адгезивними властивостями карбомірної основи крему, що забезпечує надійне покриття шийки матки і високу концентрацію діючої речовини в осередку ушкодження. Як патогенетична терапія запалення рекомендований бензидаміна гідрохлорид (Тантум Роза ® ) – єдиний місцевий нестероїдний протизапальний засіб у гінекології, який забезпечує потужне пригнічення синтезу прозапальних цитокінів – фактора некрозу пухлини та інтерлейкіну-1 – вже на ранніх стадіях. Таким чином, комбінована терапія Макмірор Комплекс вагінальний крем (ніфуратель) і Тантум Роза ® (бензидаміна гідрохлорид) чинить комплексний вплив на етіологію та патогенез захворювання, забезпечує переконливе клінічне одужання та попередження рецидивів при запальних захворюваннях шийки матки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/194
ISSN: 2309-4117
Располагается в коллекциях:Відділення реабілітації репродуктивної функції жінок

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
СОВРЕМЕННЫЕ МЕТОДЫ ЛЕЧЕНИЯ ВОСПАЛИТЕЛЬНЫХ.pdf968,68 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.