Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/170
Название: Порушення антимітохондріальної толерантності у пацієнток з множинними репродуктивними втратами
Другие названия: VIOLATION OF ANTIMITOCHONDRIAL TOLERANCE IN PATIENTS WITH MULTIPLE REPRODUCTION FAILURE
Авторы: Донськой, Б.В.
Чернишов, В.П.
Степанюк, К.С.
Крючков, К.Ю.
Ключевые слова: Антифосфоліпідні антитіла; антикардіоліпінові антитіла; антитіла до біл- ків теплового шоку; in vitro фертилізація; хламідія; множинні імплантаційні втрати.
Antiphospholipid ab; anticardiolipin ab; anti HSP ab; infertility; in vitro fertilization; Chlamydia; multiple implantation failures.
Дата публикации: 10-янв-2019
Издательство: Врачебное дело
Серия/номер: doi;10.31640/JVD.1-2.2019(13)
Краткий осмотр (реферат): Мітохондрії – напівавтономні органели, які мають часткову структурну схожість з бактеріальним еволюційним симбіотичним попередником, що і є потенційним джерелом ризику виникнення імунного конфлікту. Виявлено асоціацію репродуктивних ускладнень з антимітохондріальною відповіддю до фосфоліпіду кардіоліпіну та білка теплового шоку HSP60. Вироблення організмом антитіл до кардіоліпіну часто асоціюється з порушеннями репродуктивної функції і є найпоширенішим фактором неуспішності іВФ. Гуморальна відповідь на HSP60 потенціюється внаслідок хламідійної інфекції. Ми виявили, що антитіла до кардіоліпіну та HSP60 достовірно частіше зустрічаються у поєднанні. така асоціація анти-HSP60 та антифосфоліпідні антитіла (АФА), імовірно, формує протоаутоімунний фенотип з продукуванням аутоантитіл до мітохондріальних компонентів. цей фенотип несприятливий для імплантації. Він, імовірно, спричинений генетичною схильністю до т-незалежного продукування аутоантитіл. АФА асоціюються з репродуктивними порушеннями, проте досить часто зустрічаються у нормальній популяції, на відміну від анти-HSP60 антитіл, які не виявляють у пацієнтів без множинних неуспішних імплантацій. це дає можливість визначити АФА як «гіпердіагностичний», а антитіла до HSP60 – «гіподіагностичний» маркери репродуктивних порушень. Їх поєднання відкриває можливість для створення нових діагностичних підходів до прогнозування репродуктивних порушень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/170
ISSN: 1019-5297
Располагается в коллекциях:Лабораторія імунології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.