Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/125
Название: ДИНАМІКА МІКРОЕКОЛОГЧНИХ ПОКАЗНИКІВ СТАТЕВИХ ШЛЯХІВ У ВАГІТНИХ З ЗАПАЛЬНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ РЕПРОДУКТИВНОЇ СИСТЕМИ.
Другие названия: DYNAMICS OF MICROECOLOGICAL INDICATORS OF GENITAL DUCTS IN PREGNANT WOMEN WITH INFLAMMATORY DISEASES OF REPRODUCTIVE SYSTEM.
Авторы: Лісяна, Т.О.
Пономарьова, І.Г.
Кацалап, О.М.
Доброчинська, Л.І.
Ключевые слова: Вагітність, мікрофлора піхви, статеві шляхи, запальні захворювання.
Pregnancy, vaginal microflora, genital tract, inflammatory diseases.
Дата публикации: 22-мар-2018
Издательство: Світ медицини та біології
Серия/номер: doi;10.26724/2079-8334-2018-3-65-86-91
Краткий осмотр (реферат): У вагітних жінок з запальними захворюваннями статевих шляхів відбувається формування патологічного мікробіоценозу зі зміною співвідношення облігатної та факультативної частин резидентної мікрофлори. В роботі проведена оцінка структури бактеріальних асоціацій та вивчена динаміка змін між аеробним та анаеробним компонентами мікробіоценозу статевих шляхів у 98 вагітних жінок з запальними захворюваннями репродуктивної системи у різні періоди вагітності. Одержані дані свідчать, що мікробіоценоз статевих шляхів у жінок з запальними захворюваннями у різні терміни вагітності характеризується формуванням бактеріальних комплексів та відрізняється різною частотою патологічних проявів (анаеробний вагіноз, аеробний вагініт, кандидоз). У жінок з запальними захворюваннями статевих шляхів в першому та другому триместрі вагітності в спектрі мікрофлори піхви збільшується питома вага ентеробактерій, аеробних грампозитивних коків, а також анаеробів з патогенними властивостями. В третьому триместрі вагітності в структурі мікробних асоціацій реєструвалась тенденція до зниження рівня транзиторної факультативно-аеробної мікрофлори та збільшення анаеробів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/125
ISSN: 2079-8334
Располагается в коллекциях:Лабораторія мікробіології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ДИНАМ_КАМ_КРОЕКОЛОГЧНИХ ПОКАЗНИК_В СТАТЕВИХШЛЯХ_В У ВАГ_ТНИХ.pdf190,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.