Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/115
Название: Мікробіологічні аспекти дисбіозу при безплідності і невиношуванні вагітності та їхня корекція.
Другие названия: Microbiological correction of dysbiosis in cases fruitlessness and unmaturing of pregnancy.
Авторы: Сіліна, Н.К.
Коваль, Г.М.
Сіліна, Т.М.
Бережной, В.В.
Нестерова, Ю.М.
Ключевые слова: Мікробіоценоз піхви, лікування, профілактика, пробіотик Бревелак, Microbiocenosis of vagina, treatment, prophylaxis, probiotic Breveluck.
Дата публикации: 21-дек-2017
Издательство: ЗДОРОВЬЕ ЖЕНЩИНЫ
Краткий осмотр (реферат): Поширення запальних захворювань жіночої статевої сфери зумовлено не тільки інфекціями, що передаються статевим шляхом, але і мікроорганізмами, які вважаються нормальними представниками екосистеми піхви. Метою дослідження було вивчення особливостей мікробіоценозу статевих органів 56 пацієнток репродуктивного віку, які перебували у прегравідарному періоді. Дев’ятнадцять з них в анамнезі мали невиношування вагітності та його корекцію. Усім жінкам для відновлення мікробіоценозу був призначений Бревелак (компанія World Medicine) по 1 капсулі 3 рази на день протягом 2 тиж. у другу фазу двох менструально-оваріальних циклів. Через 2 міс після закінчення терапії тільки 3 пацієнтки відзначали наявність виділень з піхви, показники рН вагінального середовища були на рівні 5,3–5,5. Решта пацієнток вважали себе практично здоровими і скарг не пред’являли. Під час проведення бактеріологічного дослідження виявлено лактобацили, показники рН вагінальних виділень були на рівні 4,46±0,1. Висока терапевтична ефективність комплексного пробіотика Бревелак дозволяє рекомендувати його як у комплексній, так і монотерапії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/115
ISSN: 1992-5921
Располагается в коллекциях:Відділення медичних та психосоціальних проблем здоров’я сім'і



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.