Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/107
Название: Актуальні питання збереження репродуктивного здоров’я дівчат-підлітків з вульвовагінальними інфекціями.
Другие названия: Actual issues of preserving the reproductive health of teenage girls with vulvovaginal infections.
Авторы: Сіліна, Н.К.
Коваль, Г.М.
Титова, Т.А.
Погоріла, О.І.
Сіліна, Т.М.
Ключевые слова: Дівчата-підлітки, вульвовагініт, лікування, Дораміцин, Бревелак, ДУ «ІНСТИТУТУ ПЕДІАТРІЇ, АКУШЕРСТВА І ГІНЕКОЛОГІЇ ІМЕНІ АКАДЕМІКА О.М. ЛУК’ЯНОВОЇ, Teenage girls, vulvovaginitis, treatment, Doramycin, Brevelak.
Дата публикации: 19-апр-2019
Издательство: ЗДОРОВЬЕ ЖЕНЩИНЫ
Краткий осмотр (реферат): Мета дослідження: вивчення клініко-соціальних аспектів здоров’я дівчат-підлітків, виявлення вульвовагінальних інфекцій та комплексне їх лікування препаратом Дораміцин з профілактикою дисбіозу піхви препаратом Бревелак. Матеріали та методи. Були використані анамнестичні, загальні клініко-статистичні та сучасні методи мікробіологічних досліджень із застосуванням вагітесту Citolab для визначення рН середовища піхви. На підставі їхніх результатів діагностували вульвовагініт в обстежених 56 дівчат-підлітків 16–18 років, які мали статеві стосунки. За основу встановлення діагнозу були взяті критерії згідно з Європейськими рекомендаціями 2011 р. щодо ведення пацієнток із синдромом патологічних виділень з піхви (2011 European (IUSTI/WHO) Guideline on the Management of Vaginal Diascharge). Усім пацієнткам було проведено комплексне лікування антибактеріальним препаратом Дораміцин за схемою з профілактикою дисбіозу вагіни препаратом Бревелак. Контроль якості лікування виконували на 30-у та 90-у добу після закінчення терапії. Результати. Сексуальна поведінка молоді в Україні значно змінилася за останні десятиріччя з більш ризикованим та розкутим відношенням до сексуальних питань. Середній вік сексуального дебюту серед дівчат-підлітків становить у середньому 15,1 року. А це актуалізує проблему інфекцій, які передаються статевим шляхом, їхнє раннє виявлення та своєчасне лікування. Нами був проведений аналіз динаміки анамнестичних та клініко-лабораторних показників у 56 дівчат-підлітків 16–18 років з вульвовагінітом до та після комплексного лікування із застосуванням антибактеріального препарату Дораміцин з профілактикою дисбіозу піхви препаратом Бревелак. У пацієнток групи дослідження лікування було ефективним, зі швидким настанням позитивних результатів та повною клінічною відповіддю у 91,6% випадків, відновленням мікрофлори та рН вагінального середовища (M±m) 4,3±0,2 (за норми <4,5), відсутністю рецидивів через 30 та 90 днів після закінчення лікування. Заключення. Зміна сексуальної поведінки молоді аргументує необхідність проведення інформаційної кампанії для підлітків та їхніх сімей з метою раннього виявлення та ефективного лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом. А за комплексного підходу у лікуванні вульвовагінітів у дівчат-підлітків антибактеріальним препаратом Дораміцин і пробіотиком Бревелак ефективність застосованої терапії становить 91,1%.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/107
ISSN: 1992-5921
Располагается в коллекциях:Відділення медичних та психосоціальних проблем здоров’я сім'і



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.