Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/226
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorШадрін, О.Г.-
dc.contributor.authorГайдучик, Г.А.-
dc.contributor.authorМісник, В.П.-
dc.contributor.authorДюкарева, С.В.-
dc.contributor.authorКовальчук, А.А.-
dc.contributor.authorБасараба, Н.М.-
dc.contributor.authorРадушинська, Т.Ю.-
dc.date.accessioned2021-03-30T20:39:18Z-
dc.date.available2021-03-30T20:39:18Z-
dc.date.issued2017-04-02-
dc.identifier.issn1992-5913-
dc.identifier.urihttp://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/226-
dc.description.abstractХарчова гіперчутливість (ХГ) має різні патогенетичні механізми розвитку, які характеризуються відповідними змінами складу прозапальних та протизапальних цитокінів. Мета: визначення особливостей цитокінового профілю (IL!5, ФНП!α) у дітей раннього віку з ХГ. Пацієнти і методи. Обстежено 60 дітей віком від 1,5 місяця до 3!х років з гастроінтестинальними проявами ХГ, яким проводилось визначення рівнів загального IgE та алергенспецифічних IgE до харчових алергенів, еозинофільного катіонного протеїну, IL!5 та ФНП!α у сироватці крові методом імуноферментного аналізу. Результати. У дітей раннього віку з харчовою алергією виявлена сенсибілізація до харчових алергенів (у 70,0% до білків коров'ячого молока) та зміна складу прозапальних цитокінів сироватки крові — достовірне підвищення концентрації цитокінів IL!5 (5,4±0,82 нг/мл) та ФНП!α (25,8±4,2 нг/мл) у сироватці крові, що вказує на активність алергічного запалення та корелює з високим рівнем еозинофільного катіонного протеїну при нормальних значеннях загального IgE. Лактазна недостатність характеризується підвищенням рівня ФНП!α (4,03±0,8 нг/мл) при нормальних показниках IL!5 (1,56±0,5 нг/мл), загального IgE та еозинофільного катіонного протеїну. Висновки. Зміни складу прозапальних цитокінів сироватки крові дітей раннього віку з харчовою алергією відображають активність алергічного запалення, а у дітей з лактазою недостатністю можуть бути пов'язані з участю у патогенезі клітинно!опосередкованих запальних процесів.uk_UA
dc.publisherСовременная педиатрияuk_UA
dc.relation.ispartofseriesdoi;10.15574/SP.2017.85.117-
dc.subjectДіти раннього віку, харчова гіперчутливість, цитокіни.uk_UA
dc.subjectInfants, food hypersensitivity, cytokines.uk_UA
dc.titleХарактеристика цитокінового профілю дітей раннього віку з харчовою гіперчутливістюuk_UA
dc.title.alternativeCytokine profile characteristics in infants with food hypersensitivityuk_UA
dc.title.alternativeХарактеристика цитокинового профиля детей раннего возраста с пищевой гиперчувствительностьюuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:Відділення проблем харчування та соматичних захворювань дітей раннього віку



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.