Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/226
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шадрін, О.Г. | - |
dc.contributor.author | Гайдучик, Г.А. | - |
dc.contributor.author | Місник, В.П. | - |
dc.contributor.author | Дюкарева, С.В. | - |
dc.contributor.author | Ковальчук, А.А. | - |
dc.contributor.author | Басараба, Н.М. | - |
dc.contributor.author | Радушинська, Т.Ю. | - |
dc.date.accessioned | 2021-03-30T20:39:18Z | - |
dc.date.available | 2021-03-30T20:39:18Z | - |
dc.date.issued | 2017-04-02 | - |
dc.identifier.issn | 1992-5913 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace-ipag.com.ua/jspui/handle/123456789/226 | - |
dc.description.abstract | Харчова гіперчутливість (ХГ) має різні патогенетичні механізми розвитку, які характеризуються відповідними змінами складу прозапальних та протизапальних цитокінів. Мета: визначення особливостей цитокінового профілю (IL!5, ФНП!α) у дітей раннього віку з ХГ. Пацієнти і методи. Обстежено 60 дітей віком від 1,5 місяця до 3!х років з гастроінтестинальними проявами ХГ, яким проводилось визначення рівнів загального IgE та алергенспецифічних IgE до харчових алергенів, еозинофільного катіонного протеїну, IL!5 та ФНП!α у сироватці крові методом імуноферментного аналізу. Результати. У дітей раннього віку з харчовою алергією виявлена сенсибілізація до харчових алергенів (у 70,0% до білків коров'ячого молока) та зміна складу прозапальних цитокінів сироватки крові — достовірне підвищення концентрації цитокінів IL!5 (5,4±0,82 нг/мл) та ФНП!α (25,8±4,2 нг/мл) у сироватці крові, що вказує на активність алергічного запалення та корелює з високим рівнем еозинофільного катіонного протеїну при нормальних значеннях загального IgE. Лактазна недостатність характеризується підвищенням рівня ФНП!α (4,03±0,8 нг/мл) при нормальних показниках IL!5 (1,56±0,5 нг/мл), загального IgE та еозинофільного катіонного протеїну. Висновки. Зміни складу прозапальних цитокінів сироватки крові дітей раннього віку з харчовою алергією відображають активність алергічного запалення, а у дітей з лактазою недостатністю можуть бути пов'язані з участю у патогенезі клітинно!опосередкованих запальних процесів. | uk_UA |
dc.publisher | Современная педиатрия | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | doi;10.15574/SP.2017.85.117 | - |
dc.subject | Діти раннього віку, харчова гіперчутливість, цитокіни. | uk_UA |
dc.subject | Infants, food hypersensitivity, cytokines. | uk_UA |
dc.title | Характеристика цитокінового профілю дітей раннього віку з харчовою гіперчутливістю | uk_UA |
dc.title.alternative | Cytokine profile characteristics in infants with food hypersensitivity | uk_UA |
dc.title.alternative | Характеристика цитокинового профиля детей раннего возраста с пищевой гиперчувствительностью | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Відділення проблем харчування та соматичних захворювань дітей раннього віку |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Характеристика цитокінового профілю дітей раннього віку з харчовою гіперчутливістю.pdf | 114,3 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.